1. Forum enofilskog i gastronomskog turizma

 

12.-14.12.2017.

 

Ilok / Iločki podrumi, Ladanjsko imanje Principovac

 

Forum je organiziran u svrhu unaprjeđenja turističke ponude i promocije turističke usluge Hrvatske putem niza edukacija. Namijenjen je chefovima kuhinja, kuharima i direktorima HoReCa sektora te svima željnih kompleksnijih znanja o kulturi vina i gastronomiji. Međunarodnog je karaktera.

 

Edukacijama 1. Foruma obuhvaćamo enofilski i gastronomski turizam na temu vina Slavonije, Baranje i Srijema, te kako vina sljubiti uz jela Istre, Kvarnera i Dalmacije s otocima. Istovremeno sudionike upoznajemo s gastronomijom i kulinarskom baštinom Slavonije, Baranje i Srijema.

 

Blok edukativnih predavanja o vinima u Iloku koji Dunavom spaja mnogobrojne države i gradove, započinje gdin. Ivo Delonga, Predsjednik Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova (Bratovština broji 200 uglednih članova u HR).

Ključni predavači su gdin. Franjo Francen, dopredsjednik Hrvatskog sommelierskog saveza i gdin. Denis Galić, mag. gastronomije, poslovni savjetnik za hotelijerstvo i gastronomiju.

 

Edukacija sudionika odvijat će se putem vinskih priča o povijesti, tradiciji vinarstva i kuhinje Slavonije, Baranje i Srijema. Istovremeno sudionici se podučavaju pripremi izvornih specijaliteta kako bi svojim gostima u budućnosti pripremili vrhunski enofilsko - gastronomski doživljaj.

 

Drugi blok edukativnih predavanja posvećen je optimizaciji poslovanja sektora hrane i pića kroz ekonomiku kuhinje hotela i restorana, tj. sudionici će naučiti pripremu jela Slavonije, Baranje i Srijema na optimalan način, kako bi kuhinjama hotela i restorana u kojima su zaposleni ostvarili pozitivan prihod.

 

Naučit će (upselling) sve o sugestivnoj prodaji, komunikacijskim vještinama, upoznati ponudu jela Slavonije, Baranje i Srijema i menu inženjering. Sudionici će nazočiti i izložbi OPG-ova, B2B sastancima prilikom kojih će se predstaviti lokalni proizvođači zdrave hrane potrebne za pripremu predstavljenih jela na Forumu.

 

Sve iznad opisano gradi vrhunski proizvod, educiranog kuhara koji će svojim znanjem i kuharskim vještinama unaprijediti turističku ponudu tj. služiti kao poligon HoReCa sektoru za kvalitetniju promociju hotela i restorana, kao i cijele Hrvatske.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, pozicioniraju svoje ime uz renomirane stručnjake i grade zajedno s nama, novu sliku enofilskog i gastronomskog turizma Hrvatske u budućnosti.

 

Za LUX promociju: organizator i nositelj projekta, Sunčana Matić