hdio sol

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

 

U Hrvatskoj i nadalje bilježimo rastući broj novooboljelih i umrlih od zloćudnih bolesti, što nam nameće obvezu ulaganja dodatnih napora kako bismo se tome u svakodnevnom radu čim uspješnije oduprli. Srećom, onkologija se ubrzano razvija i svjedoci smo brojnih revolucionarnih postignuća ostvarenih u vrlo kratko vrijeme. To opravdava želju da se sastanemo i ove godine, kao i niz dosadašnjih. Zajedno ćemo prodiskutirati novosti koje mijenjaju kliničku praksu, te se pokušati približiti rješenju sve brojnijih dilema s kojima se susrećemo.

Hrvatsko društvo za internističku onkologiju će 11. kongres s međunarodnim sudjelovanjem održati u Šibeniku od 24. do 27. listopada 2019. Kao i proteklih godina, Kongres ćemo organizirati zajedno sa Sekcijom za onkološku farmaciju Hrvatskog farmaceutskog društva. S obzirom na nezaobilaznu multidisciplinarnost onkologije, vjerujem da će nam se pridružiti i brojni kolege drugih struka, s kojima svakodnevno surađujemo i zajedno se borimo protiv zloćudnih bolesti. 

Programom ćemo obuhvatiti gotovo sva sijela solidnih tumora, te ćemo se potruditi da teme Kongresa budu izuzetno zanimljive, a za kliničku praksu relevantne. Voditelji tema i predavači biti će priznati stručnjaci i znanstvenici, no kao i do sada želja nam je pružiti priliku i mlađim kolegama da aktivno sudjeluju. 

Potrudit ćemo se da boravak u prekrasnom Šibeniku bude ne samo koristan već i ugodan, te Vas u ime organizacijskog odbora srdačno pozdravljam i pozivam da nam se pridružite.

 

Prof. dr. sc. Stjepko Pleština
Predsjednik Hrvatskog društva za internističku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora i predsjednik organizacijskog odbora Kongresa