Poštovane kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji, članovi Hrvatskog onkološkog društva,

 

Veliko nam je zadovoljstvo i čast Vas pozvati na 12. HRVATSKI ONKOLOŠKI KONGRES, najveći skup hrvatske onkologije. Želja nam je po dvanaesti put okupiti stručnjake svih specijalnosti koji rade u multidisciplinarnim timovima ovog važnog i velikog dijela medicinske i javnozdravstvene djelatnosti.

 

Rijetko je koja medicinska disciplina tako propulzivna kao što je onkologija. Gotovo svakodnevno smo svjedoci novina koje značajno mijenjaju kliničku praksu, osiguravaju našim bolesnicima bolje, uspješnije diagnostičke i terapijske postupke. Također, onkologija je struka u kojoj je timski rad najvažniji, gdje kvalitetnim timskim pristupom možemo polučiti najbolje rezultate.

 

Uvjereni smo da će i ovaj kongres biti smotra hrvatske onkologije, pozornica za izmjenu znanja i informacija, osigurati nešto bolje sutra našim bolesnicima.

 

U programu 12. onkološkog kongresa, koji će se održati u prekrasnom gradu Poreču, planiramo pokriti slijedeće teme: urogenitalni tumori, tumori pluća, tumori dojke, melanomi, ginekološki tumori, tumori probave, ORL tumori tumori središnjeg živčanog sustava.

 

Do susreta s Vama,

 

Prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak

predsjednik HOD HLZ i

predsjednik Organizacijskog odbora kongresa

Prof. Vrdoljak