Dobrodošli

Poštovane kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji,

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na 16. kongres Hrvatskog društva za internističku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati od 10. do 13. listopada 2024. godine u prekrasnom Hotelu Lone u Rovinju.

U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo značajnih pomaka u području onkologije. Unatoč tome, zloćudne bolesti i dalje predstavljaju vodeći zdravstveni izazov u Hrvatskoj, osobito među radno aktivnom populacijom mlađom od 65 godina. Naš cilj je kontinuirano unapređivati znanje i prakse kako bismo smanjili postojeću razliku u ishodima liječenja između Hrvatske i najrazvijenijih zemalja Europske unije.

I ove godine kongres će obuhvatiti najnovija saznanja i inovacije u dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji onkoloških bolesnika. Posebno ćemo pažnju posvetiti nužnim promjenama na putu prema našem cilju – preciznoj onkologiji. Program je osmišljen tako da potiče interaktivne rasprave, razmjenu iskustava i suradnju među stručnjacima iz različitih disciplina. Kao i do sada, posebnu pažnju posvetit ćemo uključivanju mladih stručnjaka, jer je njihova energija i inovativnost ključna za budućnost onkologije. Uz zdravstvene profesionalce raznih profila, poučeni lanjskim pozitivnim iskustvom, prostora za sudjelovanje će imati i oni najvažniji – naši bolesnici.

Uz bogat znanstveni i stručni program, osigurali smo i dovoljno vremena za neformalna druženja i umrežavanje, vjerujući da su i takvi trenuci ključni za jačanje naše zajednice i suradnje. Rovinj, sa svojim šarmom i ljepotom, pružit će nam savršenu pozadinu za ugodne i inspirativne dane kongresa.

Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite u Rovinju i svojim prisustvom doprinesete uspjehu ovog važnog događaja.

Dobro došli na 16. Kongres Hrvatskog društva za internističku onkologiju HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem!

S poštovanjem,

Stjepko Pleština

Predsjednik Hrvatskog društva za internističku onkologiju
Hrvatskog liječničkog zbora (HDIO)